Miért Zitzer Klub!?

Először is szeretnénk megköszöni a rengeteg támogatást, amit kaptunk! Nagyon örülünk, hogy a legtöbb ismerősünk nagyon nyitott arra, amit csinálunk. Amikor valakinek felhozzuk a Zitzer Klubot, mindenkinek az az első kérdése, hogy mi ez? Zitzer Klub, mit jelent ez pontosan? Most megtudhatod!

A kilencvenes években egy Zitzer Klub nevű helyi pizzériában gyülekeztek egy kis vajdasági falu, Oromhegyes lakói, akik nem akarták elengedni a fiaikat és férjeiket az általuk értelmetlennek tartott háborúba. Ezért lezárták a települést, és kikiáltották a Zitzer Szellemi Köztársaságot. A falut még tankokkal is körbevették, de a lakosok nem tántorodtak el. Végül elérték céljukat. Az oromhegyesiekkel sok más vajdasági is egyet értett, így csatlakoztak a tiltakozáshoz.

A Zitzer Klub egyfajta kulturális központtá vált, ahol több helyi és magyarországi művész is fellépett. Megesett, hogy 1200-an gyűltek össze a kocsmánál, a magyarokon kívül horvátok, szerbek és albánok is. Ez is nagyszerűen tükrözi a mi elveinket, hogy nem az számít, hogy milyen nemzetiségűek vagyunk, a jó cél érdekében össze kell fognunk. Ha nekik sikerült, reméljük nekünk is menni fog. 

Nemcsak azért választottuk ezt a nevet, mert egyezünk a Zitzer Szellemi Köztársaság elveivel, ezzel tiszteletünket is szeretnénk tenni. A Zitzer Klub örök!